Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Οι Έλληνες ξεχνάνε τις δυσκολίες τους με τουρκικές σειρές

 



Οι Έλληνες ξεχνάνε τις δυσκολίες τους με τουρκικές σειρές Στη μόδα των τουρκικών τηλεοπτικών σίριαλ, που έχει καταλάβει τελευταία τη χώρα μας...


αναφέρονται σημερινά δημοσιεύματα των ξένων Μέσων.



Όλα ξεκίνησαν όταν η -χτυπημένη από την κρίση- ελληνική τηλεόραση συνειδητοποίησε ότι το να αγοράζει φανταχτερές σειρές για απαγορευμένους έρωτες και προδοσία, από τον «αιώνιο αντίπαλο» την Τουρκία, της έβγαινε πιο φθηνά.



Σε ένα περιστατικό, μάλιστα, που αναφέρει στο άρθρο του το Reuters, έναςΈλληνας ταξιτζής διαπίστωσε ότι ο πελάτης του ήταν Τούρκος επιχειρηματίας που φέρνει τηλεοπτικές σειρές στη χώρα μας και πήρε αμέσως τηλέφωνο την σύζυγό του για να του μιλήσει!



«Ήθελε να μάθει τι θα συμβεί στα επόμενα επεισόδια», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, «Περίμενα επιτυχία, αλλά όχι έτσι!», είπε γελώντας.



Το άρθρο αναφέρει μάλιστα ότι πολλοί τηλεοπτικοί κριτικοί κάνουν λόγο για «τουρκική εισβολή» στην ελληνική τηλεόραση, ενώ αντίθετα «οι τηλεθεατές συγκινούνται βλέποντας λήψεις της Κωνσταντινούπολης, που εκείνοι αποκαλούν Πόλη».



«Τόσο ενθουσιασμένοι είναι οι Έλληνες με τα τούρκικα σίριαλ, που οργανώνουν ακόμη και εκδρομές στο νησί Buyukada στις Κωνσταντινούπολη, για να δουν το μέρος όπου έγιναν τα γυρίσματα του "Kismet".



Στη συνέχεια γίνεται λόγος και για τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης που κάνουν στη χώρα μας τα συγκεκριμένα σίριαλ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «χτυπάνε» σαραντάρια και πέφτουν από την κορυφή μόνο όταν έχει αγώνες Champions League.



«Τα ελληνικά περιοδικά δίνουν πλέον δωρεάν DVD με τα επεισόδια των επιτυχημένων τουρκικών σειρών, αλλά και CD για εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας», αναφέρουν.



Ο καθηγητής Asli Tunc, του Πανεπιστημίου Bilgi της Κωνσταντινούπολης, δηλώνει ξαφνιασμένος με την ανταπόκριση των σειρών της χώρας του στην Ελλάδα και σχολιάζει: «Οι Έλληνες χρειάζονται μια νέου είδους διασκέδαση για τα ξεχάσουν τα προβλήματά τους και φαίνεται πως αυτές οι σειρές καλύπτουν προς το παρόν αυτές τις ανάγκες».


mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση

Popular Post