Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Sebran, ελεύθερο λογισμικό με ασκήσεις γραφής, ανάγνωσης, μέτρησης και μνήμης


download
Το Sebran είναι ένα εκπαιδευτικό (ελεύθερο) λογισμικό που περιέχει δραστηριότητες και ασκήσεις σχετικές με μαθηματικά (πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμός), και γλώσσα (αναγνώριση γραμμάτων). Επίσης περιέχει ασκήσεις μνήμης (αναγνώριση εικόνων).

Χαρακτηριστικά του Sebran είναι τα ευχάριστα γραφικά και μουσική, η εύκολη εγκατάστασή του (διατίθεται και στην ελληνική γλώσσα). Συνίσταται για παιδιά της Α' δημοτικού (οι ασκήσεις που περιέχει είναι αρκετά απλές) καθώς και για παιδιά της Β' Δημοτικού (κυρίως για τις ασκήσεις μνήμης). Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στο μάθημα της Πληροφορικής για την εκμάθηση του πληκτρολογίου αλλά και σε αντίστοιχα μαθήματα ξένων γλωσσών για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, αφού ακόμα και μετά την εγκατάσταση είναι δυνατή η χρήση του Sebran και σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, κλπ)
Το Sebran έχει κατασκευάσει η Marianne Wartoft η οποία ζει στην Σουηδία και από το 1995 κατασκευάζει εκπαιδευτικό λογισμικό. Όπως η ίδια γράφει στην σελίδα του Sebran το λογισμικό αυτό είναι ένα λογισμικό που μαθαίνει τα παιδιά να διαβάζουν, να γράφουν και να μετράνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση

Popular Post