Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

«Συνεχίζουν το ίδιο καταστροφικό έργο»


tsipras_iouniosΈντονη ήταν η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα για τις αποφάσεις που έλαβαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.
Η κυβέρνηση συνεχίζει το ίδιο καταστροφικό έργο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, σημείωσε και τόνισε: «Λένε μεσοπρόθεσμο και εννοούν τρίτο μνημόνιο, λένε ισοδύναμα μέτρα και εννοούν νέες οριζόντιες περικοπές». Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και μαθηματικά οδηγεί σε χρεοκοπία και εκτός Ευρωζώνης. «Αν αυτός είναι ο στόχος, ας μας το πει ευθέως η Μέρκελ· ας πει την αλήθεια η κυβέρνηση» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Η κυβέρνηση συνεχίζει το ίδιο καταστροφικό έργο με την κυβέρνηση Παπαδήμου. Λένε μεσοπρόθεσμο και εννοούν τρίτο μνημόνιο. Λένε ισοδύναμα μέτρα και εννοούν νέες οριζόντιες πρικοπές. Θα υπάρξουν και νέα μέτρα το 2012 και μαζί με τις αποκρατικοποιήσεις θα ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο.
»Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στο δράμα της ελληνικής κοινωίας. Εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με την τρόικα, που έχει αποτύχει πλήρως και αδυνατεί να θέσει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης.
»Αυτοί οι εντεταλμένοι υπάλληλοι της τρόικας ζήτησαν συνάντηση και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει κανένα νόημα η συνάντηση μαζί τους. Καλούμε την κυβέρνηση να κάνει το ίδιο και να ταυτιστεί με την ελληνική βούληση. Να διεκδικήσει έστω και τώρα αυτό που δεν τόλμησε να πράξει ο κ. Στουρνάρας στο Eurogroup.
»Να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για να συζητηθεί ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός για το ελληνικό ζήτημα. Γιατί το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Είναι σκέτος παραλογισμός τα νέα μέτρα, που θα μας οδηγήσει σε χρεοκοπία και εκτός Ευρωζώνης. Αν αυτό θέλουν, ας μας το πει η κ. Μέρκελ απ' ευθείας κι όχι ο κ. Τομσεν. Να πει όλη την αλήθεια η κυβένρηση. Γιατί ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει τις δυσκολίες, αλλά δεν θα συγχωρέσει άλλη κοροϊδία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση

Popular Post