Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΦΟΡΕΙΣ TOY AIDS – ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Δραματικές είναι οι επιπτώσεις της κρίσης σε ιδιαίτερα ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι φορείς του ιού του AIDS, που βρίσκονται υπό αντιρετροϊκή θεραπεία. Οπως αναφέρθηκε χτες στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου «Ζώντας με το HIV» στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή 5.500 άτομα έχουν διαγνωστεί με τον ιό του  AIDS , και βρίσκονται υπό αντιρετροϊκή θεραπεία. Ομως, το τελευταίο διάστημα κοντά στα 400 - 500 άτομα χάνουν περιοδικά την ασφαλιστική κάλυψη είτε γιατί είναι άνεργοι είτε γιατί είναι - κυρίως - αυτοαπασχολούμενοι που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και δεν μπορούν να καταβάλλουν τις εισφορές τους στον ασφαλιστικό φορέα.

Ετσι, χωρίς την ασφαλιστική κάλυψη δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους τα οποία χορηγούνται μόνο μέσω των δημόσιων δομών Υγείας. Δηλαδή, δεν μπορούν ούτε και να τα αγοράσουν - αν βέβαια μπορούσαν να διαθέσουν από 800 - 1.000 ευρώ το μήνα που στοιχίζουν αυτά τα φάρμακα. Ετσι, οι γιατροί και οι επιστήμονες της Υγείας αναγκάζονται να αναζητούν διάφορους τρόπους, ώστε να μπορέσουν οι φορείς να πάρουν τα φάρμακά τους, γιατί, αν τα σταματήσουν, αναπτύσσεται αντοχή του ιού, που σημαίνει ότι μετά την επαναχορήγησή τους τα φάρμακα χάνουν την αποτελεσματικότητά τους.
Οπως τόνιζαν οι επιστήμονες της Υγείας πρέπει να σταματήσουν οι περιορισμοί σε τέτοιες περιπτώσεις και οι φορείς που έχουν διαγνωστεί να παίρνουν τα φάρμακά τους χωρίς περιορισμούς.
Το βιβλίο «Ζώντας με τον HIV» είναι μια πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή». Το βιβλίο διατίθεται δωρεάν από όλες τις Μονάδες Λοιμώξεων και από τα γραφεία της Θετικής Φωνής.
rizospastis.gr
ΠΡΕΖΑ TV
18-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση

Popular Post